Parakey och Robust inleder samarbete

Mobil access-bolaget Parakey och dörrtillverkaren Robust inleder ett strategiskt samarbete där en komplett digital dörrmiljö skall erbjudas till kunder. Dörrarna kommer från fabrik utrustas med Parakeys nya professionella digitala lås, Parakey PDL.

Inför lanseringen av en helt ny branddörr såg Robust ett stort värde i att kunna erbjuda dörren tillsammans med ett digitalt lås. Parakey och Robust inleder nu ett samarbete för att leverera dörrar digitala och klara, berikade med Parakey PDL.

Parakeys professionella digitala lås och Robusts kommande branddörr har tillsammans brandtestats av RISE, med mycket bra resultat. 

“Att nu kunna erbjuda Parakey PDL förmonterad i dörr från Robust direkt från fabrik är redan efterfrågat av våra gemensamma kunder, och en viktig del i omställningen till digitala dörrmiljöer. Vi ser fram emot ett nära och utvecklande samarbete med Robust för att överträffa våra kunders önskemål!” säger Jonas Arvidsson, VD på Parakey. 

“Det är fantastiskt att du kan få en dörr med ett digitalt lås som uppfyller kraven rörande brandsäkerhet samtidigt som du kan låsa upp med mobilen och enkelt dela tillgänglighet med exempelvis hantverkare. Vi ser också en stor fördel i att Parakey PDL – även om det är digitalt – ser ut som ett vanligt lås. Det är något som efterfrågas på marknaden”, säger Robert Brask, R&D Manager på Robust.

Den nya branddörren släpps på marknaden under våren 2021 med Parakey PDL som tillval och Robust är redan igång med att testa låset i andra dörrar. På sikt ska det kunna erbjudas med fler dörrar i Robusts utbud.

För ytterligare information:

Jonas Arvidsson

VD, Parakey

jonas@parakey.co

+46 73 183 66 66

Marcus Lindström

Försäljning/Marknadschef, Robust

+46 73 027 20 82

marcus.lindstrom@robust.se

Om Parakey

Parakey AB utvecklar och säljer en digital accessplattform där en smartphone används för att öppna låsta utrymmen såsom kontor, garage etc. En mobil nyckel distribueras digitalt via Parakeys accessplattform till användaren och tjänsten administreras via Parakeys webbportal eller via integration. Parakey har idag över 150 000 unika användare med möjligheten att öppnar låsta utrymmen med sina mobiler. Läs vidare på parakey.co

Om Robust

På Robust Ståldörrar AB har vi tillverkat dörrar i över 40 år. Vår specialitet ligger tveklöst inom säkerhet där vi erbjuder trygga säkerhetsdörrar för lägenheter samt stabila branddörrar för bostäder, industri och offentliga miljöer. Fabriken i värmländska Nykroppa är en högmodern anläggning med resurser för tillverkning av de flesta dörrtyper och Robusts dörrar har en design som ger ett lyft åt varje miljö och finns i ett stort antal utföranden. Läs vidare på robust.se

Kungsvägen 60, 682 90 Nykroppa

Tryggt och säkert

På Robust har vi byggt dörrar i över 50 år. Vi har slipat på detaljerna och utvecklat en dörr som uppfyller alla tänkbara krav. En dörr som står emot de tuffa påfrestningarna och samtidigt ger ett lyft åt varje miljö.

Copyright ROBUST Novoferm Group. All rights reserved.